herdenking van de bevrijding van WOII

de jeugdraad doet een oproep aan alle jeugd, verenigingen, wandelaars en ieder die interesse heeft om op zaterdag 7 september 2019 deelgenoot te zijn van de herdenking van de bevrijding van WOII.

Er zal een wandeltocht plaatsvinden van Moelingen naar Noorbeek, grotendeels op wegen die destijds ook door de soldaten gelopen of gekropen werden. Er zal van alles te beleven zijn, zowel tijdens de wandeling (vb. dialogen) als in Noorbeek zelf; zoals vb. een expo van diverse oorlogsmaterialen. Rond de klok van 16u verwelkomen we het konvooi met de jeeps, de blauwhelmen en nog veel meer.

Wil je dit zeker niet missen? Stap dan die zaterdag 7 september mee met ons en misschien herbeleef je wat jouw groot- of overgrootvader of –moeder toen meegemaakt hebben. Het is een aanrader. We organiseren dit project in samenwerking met de blauwhelmen, mensen van de crossing borders en de organisatie van Warchild.

Vertrekpunt: Voerenstraat Moelingen
(bij de bank die de kinderen van Voeren betegeld hebben met mozaïeksteentjes met uitbeeldingen over vrede)

Mensen die niet de hele wandeling willen of kunnen doen, kunnen aansluiten om 12u op kerkhof SGV of om 13u onder aan Stadshaag.

Tijdstip: 10u30

Datum: 7 september 2019

Inschrijven: info@devoor.be

Contact

Gemeente VoerenGemeenteplein 13798 VoerenE info@devoor.beT 04 381 99 40F 04 381 22 27
stratenplan.img

Openingsuren AC de Voor

Openingsuren AC de Voor